Besök oss

butikskylt

Fika

Under sommarsäsongen kan du beställa fika måndag och tisdag. Inte så dumt när man åkt hela vägen ut till oss! Även andra tider går att ordna efter överenskommelse. Beställ gärna en eller flera dagar i förväg.

Du kan förstås få vanligt kaffe och te. Men även ett ört-te bryggt på gårdens egna örter och kryddväxter. Njut av ört-teet med en liten sked honung.

bullar -12

Vi serverar även hembakat bröd. Det kan variera dag från dag. Vår stolthet är de äkta småländska rågringarna, gjorda på vår egen råg. De äts med lite smör. Så brukar det finnas någon mjuk kaka, bakad med citron eller kardemumma. Vad sägs om sockerkaka glacerad med färska rosenblad? Eller mandelskorpor från Provence med en doft av lavendel? Det är kanske bäst att säga att vi även kan servera vanliga hederliga kanelbullar….

Är ni många som kommer är det bäst att boka innan. Eller om det är någon speciell kaka du önskar. Vid dåligt väder kan man sitta skönt under tak i växthuset. Välkomna att fika!

fika

Övernatta på gården

Hos oss upplever Du den verkliga tystnaden och friden. Långt från stora vägar, mitt i naturen ligger vår gård. Inget trafikbuller, det enda som möjligen kan störa dig på morgonen är tupparnas galande! Vi har ett aktivt, levande lantbruk, men miljön är gammaldags mysig. På morgonen kan du strosa runt och ta del av gårdens morgonsysslor – de varierar efter säsong.

Vi har en mysig stuga, nybyggd men i gammal stil – perfekt för en familj med två eller tre barn. Den ligger c:a 75 meter från mangårdsbyggnaden i Krusbärshagen, med fin utsikt över Kohagen. Det går att komma alldeles intill stugan med bil. Krusbärshagen är också en fin plats för dig som har tält. Eller vill du hellre sätta upp tältet ute på ett fält, eller under ett stort träd? Möjligheterna är många. Kommer du med husvagn finns en bra uppställningsplats utanför vår lada. Där finns även elurtag.

stugan, ny

Det finns en torrtoa uppe vid stugan, en annan på gårdsplanen. Varm dusch och ekologisk toalett finns i mangårdsbyggnaden. Dusch ingår alltid i våra priser. Gäster är också välkomna att använda uterummet i växthuset. För måltider, för fika eller för att bara sitta och mysa.

Man måste äta också! I stugan kan du laga din egen frukost. Annars kan du beställa den av oss. Frukosten bygger på gårdens egna produkter: bröd bakat av eget mjöl, gårdens ägg, hemlagad marmelad m.m. Det går även att beställa lättare måltider eller fika med hembakat i trädgården. Eller varför inte i växthuset….

Våra priser:

Stuga: 400 kr/natt
Eget tält: 100 kr/natt
Egen husvagn: 150 kr/natt
Frukost: 50 kr/person (barn 25 kr)
Sänglinne med handduk: 40 kr

älvorna