Gårdsbutik

grönsaksfat

Våra grönsaker levereras pin färska. Du får gärna följa med ut till grönsaksfältet och själv välja din lök, squash eller ditt kålhuvud. Kanske dra upp en knippa morötter eller själv plocka ihop sockerärter, vaxbönor eller bondbönor. Tillbaka vid huset kan du ta en runda i kryddgården och hitta färsk basilika, salvia eller mynta. I växthusen finns gurka och tomater som får mogna på kvist. På sensommaren brukar det också finnas hur mycket vinbär och krusbär som helst att plocka.

Om våra ägg har kunder sagt att de smakar som äggen förr i tiden. Det finns också färskmalet mjöl att få av råg, vete, dinkelvete eller korn. Detta mal vi medan Du strosar runt på gården eller sitter ner och tar en glass.

ägg

Även under den kalla årstiden kan vi leverera grönsaker av hög kvalitet. I växthusen håller sig purjolöken grön och fin hela vintern. Här kan man också vintern igenom plocka timjan och salvia. I rotsakskällaren förvaras vitkål, morötter, rödbetor, kålrötter och palsternackor, och de behåller sin krispighet till fram på vårkanten. I andra förråd vinterförvaras äpplen, lök och vitlök. På våren skjuter det fart i växthusen. Nu kommer gräslök, persilja, rädisor, och redan mot slutet av maj, stora salladshuvuden och spenatblad.

det börjar komma

I vår gårdsbutik kan du hitta ett stort urval av ekologiska varor. Knäckebröd, kex och skorpor, kryddor, konserver, råsocker, torkade bönor och linser, pasta, ost och frukt, olika sorters te. Vad sägs om ekologiska chips, eller kaffe som både är ekologiskt och solidariskt odlat och dessutom GOTT?

Gårdsbutiken är inredd på ett mycket mysigt vis i en stuga som en gång i tiden var boningshus. Förutom ekologiska matvaror säljer vi även traktens hantverk. Vill Du beställa större kvantiteter och har svårt att bära själv så kör vi förstås hem Dina varor.

socckerärtJPG